Откриха ремонтираната Клиника по изгаряне и пластична хирургия към УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

  • 24 октомври 2019 11:32

  • 867
  • 0
©

За мен е изключителна чест и гордост да присъствам на това откриване днес. Благодаря на всички за усилията им за променяне на облика на Комплекса по изгаряне и пластична хирургия, заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. По думите му до момента няма по-добра клиника за пластична хирургия след изгаряния, предаде репортер на Novini.bg.

Той каза всичко това по време на официална церемония бе открит изцяло реновирания Специализиран комплекс по изгаряне и пластична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Специална благодарност бе изказана на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и правителството, благодарение на чиито усилия реновираната клиника е факт.

Сградата на клиниката е построена през 1976 г., като досега не е извършван ремонт. Средствата, осигурени от правителството, за закупуване на апаратура и преоборудване на сградата са в размер на близо 4,5 млн. лв. Комплексът е най-голямата и най-натоварена структура в България за диагностика, активно лечение, ранна рехабилитация на деца и възрастни с изгаряния, измръзвания, мекотъканни дефекти с различна етиология и др.

На церемонията присъства и министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Мая Йорданова
867 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини