Медицинска сестра: Не вярваме на никого, на предела на нервите си сме

Очаква се част от протестиращите медицински сестри, които от седмици са на палатка пред Министерство на здравеопазването, да се срещнат с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. 

По време на срещата те ще го запознаят отново с исканията си за по-високи заплати, по-добри условия на труд и законодателни промени в сферата на здравеопазването.

Вече искаме да чуем нещо конкретно от здравния министър, заяви в интервю за БНР медицинската сестра от София Елена Тонева: "Искаме конкретни действия. Уморихме се да ни лъжат. Вече не вярваме на никого. Вече сме на предела на нервите си".

Цялата здравна система рухва, защото е построена неправилно, категорична е Тонева и добави: "Време е за нов модел. Вече е време да говорим за превенция. Искаме цялостна реформа".

За обещаните 200 млн. лв. повече за здравеопазване догодина тя коментира: "Те основно ще бъдат насочени за увеличаване на клиничните пътеки. Този механизъм те използват като оправдание, че по този начин ще увеличат заплатите на колегите в цялата страна. Ние не сме нормени работници и не искаме парите ни да се определят от брой преминали пациенти, т.е., от клинични пътеки. В момента в здравеопазването това е принципът – колкото повече болни хора, толкова повече пари. Стига вече с тази схема, с това престъпление. Този модел има демоничен стил. Нещата не са добре нито за нас, нито за пациентите. Нарушава се нашият морал и здравето на пациентите е застрашено".

Коментари

 1. 2019.10.16 | 22:51

  След като не вярваш на никого, каквото и да искаш няма да го получиш, нали не вярваш? След като не си доволна, напускай, никой не те кара на сила да работиш тази професия. Аз си смених професията, сега съм шофьор. Това е, борба за оцеляване. Пазарна икономика. Ако не си разбрала нещо питай.

 2. 2019.10.16 | 13:58

  Докато не станат сестрите и не си тръгнат няма дасе промени нищо.Нека лекарите мастити да работят сами.

 3. 2019.10.16 | 11:08

  "Кой не скача е червен! 45 години стигат !"
  Помните ли! Нали искахте капитализъм!? Ето ви капитализъм. Яжте банани, и кротувайте! Сега има банани .

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Избрано от Интернет