Столичните педиатри остават в стачна готовност

  • 13 май 2019 20:41

  • 331
  • 0
Столичните педиатри остават в стачна готовност
© pixabay

Медиците от столичната Специализирана болница за активно лечение на детски болести „Проф. Иван Митев“ остават в стачна готовност и след днешната среща със заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева. Според медиците твърдението, че ограниченията за прием на пациенти не важат за педиатрията, не отговаря на истината.

На срещата е бил повдигнат и въпросът за месечните финансови лимити. Педиатрите са получили уверение, че при необходимост в края на годината Здравната каса ще покрие евентуални суми за доплащане. Това обаче е само устно обещание, отбелязват медиците и подчертават, че са готови не само на стачка, но и на колективна оставка, ако не видят у управляващите воля да обсъдят всичките им искания, предаде БНР.

По инициатива на зам.-министър Жени Начева тази сутрин се състоя среща в СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“ относно лимитите на финансовите средства и клиничните пътеки за децата. На срещата участваха IT специалист от Педиатричната болница, ангажиран с отчетите на клиничните пътеки, ръководството на лечебното заведение, служители на НЗОК и СЗОК, представител на Пациентски организации „Заедно с теб“.

Мая Йорданова
331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини