Отровена е водата в квартал на Генерал Тошево, двама са в болница

  • 26 април 2019 12:30

  • 1128
  • 0
Отровена е водата в квартал на Генерал Тошево, двама са в болница
© Pixabay

Двама души, които са пили от отровената с пестициди вода в Генерал Тошево, са приети в Спешното отделение на болницата в Добрич. Те са получили кожни обриви, като по-късно са изписани за домашно лечение.

Окръжната прокуратура в Добрич е започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител заради отравянето на водата в квартал "Пастир" на Генерал Тошево.

,,Действията по разследването продължават. Опитваме се да разберем механизма на случилото се, съответно има ли виновно лице и ако има такова и сме убедени, че е то, ще бъде повдигнато обвинение за извършено престъпление'', заяви за БНР прокурор Пламен Николов.

Взети са нови проби от Регионалната здравна инспекция в Добрич от замърсената с пестициди вода. На 300 домакинства е забранено ползването на вода за битови и стопански нужди. Днес от ВиК дружеството се очаква да бъде доставена водоноска.

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров заяви, че паника в населението няма, засега няма да се обявява и бедствено положение.

,,Хората са предупредени два пъти вчера, тази сутрин - за трети път. Всички мерки са предприети, за да предпазим хората от нещо по-лошо. ВиК не са виновни. Има няколко последователни нелепи ситуации. По най-бързия начин трябва да излезем от тази ситуация'', каза още той.

От вчера водата не е годна за пиене и битова употреба.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1128 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини