Охранители вече дежурят в Спешната помощ в Горна Оряховица

Във филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица от тази нощ има физическа охрана, която извършва пропускателен режим при нощните посещения от пациенти и техните близки.

Медиците, които многократно са били заплашвани и нападани, казват, че се чувстват по-спокойно и са склонни да оттеглят оставките си. Охраната се извършва от частна фирма, а едногодишният договор беше сключен след разрешението на здравния министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, който тази седмица се срещна с представители на спешните медици.

Един охранител постоянно дежури в амбулаторията на Спешния център, а два патрула ще оказват съдействие при кризисни ситуации до намесата на полицията. Дежурният тази нощ охранител Борис Лютенски обясни за задълженията си. „Да не се допуска навлизането на тълпа вътре и да приеме спешен случай, да може медиците да си свършат качествено работата“, каза той пред БНР.

Медиците казват, че се чувстват по-уверени и са склонни да оттеглят оставките си. „Надявам се с охранителите да е по-спокойно. Целта е да няма преки инциденти. Колегите се чувстват по-спокойни, относно моята оставка – аз не съм я оттеглил още. Ще има респект, ще си оттегля оставката.“, казват някои от тях. 

До 15 февруари ще бъдат монтирани паник бутони в линейките.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет