Защо в България са 0 медицинските грешки?

  • 22 август 2018 08:23

  • 4871
  • 1
Защо в България са 0 медицинските грешки?
© Кадър Нова телевизия

Не са най – удачни подобни квалификации като това за скачане на корема на родилка. Акушер – гинеколозите не сме акробати“, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия д-р Валентина Григорова, акушер – гинеколог.

Коментарът й е относно смъртта на родилката Ренета Томова в болницата в Сливен.

„От страни е много лесно да се направи коментар какво се е случило. Коментарът може да направи човек само, който е присъствал. Не знаете какво напрежение има, когато се случи нещо и как за секунди трябва да се взимат решения“, обясни тя.

Д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването, заяви от своя страна в студиото на „Здравей, България“, че не е сериозно да се обсъжда кой метод е вреден и кой не. „По-добре да се обсъдят лекарските грешки и защо се стига до тях“, каза той

„В България няма регистър, който да брои медицинските грешки. У нас те са 0“, заяви той. „Медицинската общност трябва да има куража да си признава обаче“, категоричен е д-р Кацаров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4871 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
***************

2018.08.22 | 08:54

1
0 грешки ха-ха. А ми 0 са защото не се отчитат и каквито и дела да се водят и разследвания те винаги са защитени защото др. "независими " лекари ги оценяват т.е. защитават. Който платил платил за услугата и пак ги пренебрегват , но пък тези , които не са платили да му мислят.

Добави коментар

Водещи новини