Общинският съвет в Червен бряг отпусна средства за апаратура на местната болница

  • 03 август 2018 12:00

  • 833
  • 0
Общинският съвет в Червен бряг отпусна средства за апаратура на местната болница
©

Общинският съвет в Червен бряг гласува отпускането от местния бюджет на 78 000 лева, необходими за нова апаратура за хемодиализа и инструменти за общинската болница. Това съобщи в пресклуба на БТА в града инж. Данаил Вълов - кмет на община Червен бряг.

Той уточни, че червенобрежката болница е в стабилно финансово състояние и няма проблеми пред нейната дейност. Проверките на РЗИ - Плевен в нея бяха предизвикани след сигнали на граждани и политически лица, но не бяха установени нарушения, коментира кметът.

,,Имаше временно спиране на дейността на лечебното заведение, породено от липсата на течаща вода, но след това то функционира нормално'', допълни той.

След напускане на поста от предишния управител, МБАЛ в Червен бряг се ръководи от прокурист, назначен с решение на Общинския съвет. Общината подготвя конкурс за нов управител, който се очаква да бъде обявен през август.
Кметът на Червен бряг заяви още, че са в ход дейности по проект за саниране на двата корпуса на болницата и пълна подмяна на отоплителната инсталация на сградата.

За целта е сключен договор с Агенцията за устойчиво енергийно развитие.

Последвайте канала на

БТА
833 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини