Фандъкова: Инвестициите в Първа АГ болница са за 2,8 млн. лв.

  • 27 юли 2018 13:40

  • 3116
  • 0
Фандъкова: Инвестициите в Първа АГ болница са за 2,8 млн. лв.
© Facebook

Общо инвестициите в Първа АГ болница „Св София“ са за 2,8 млн. лв.

Това коментира днес столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която днес посети болницата.

„Продължаваме инвестициите в медицинско оборудване и ремонт на общинската Първа АГ болница „Св. София“. Предстои ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза. В момента се ремонтира покрива. Вече са закупени 10 неонатологични легла за новородени деца, които са в ранния адаптационен период и предстои да закупим мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок“, обясни Фандъкова.

От началото на годината в лечебното заведение са родени 1370 бебета. С новите отделения по патологична бременност и неонатология се осигуряват по-добри условия за майките, бебетата, лекарите и медицинския персонал.

„Вече 9 бебета са родени благодарение на Инвитро програма на Столична община, чрез която финансираме процедури с донорски яйцеклетки, за които не е предвидено подпомагане от Центъра за асистирана репродукция към Министерство на здравеопазването“, коментира още кметът на София.

Тази година ще влагат около 6 млн. лв. в общински болници и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ).

„Общо 15 ДКЦ-та получават средства от Столична община за ремонт и закупуване на ново оборудване“, посочи още Фандъкова.

Веселина Спасова
3116 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини