25 двойки от Стара Загора ще получат средства за ин витро процедури

  • 18 юли 2018 17:54

  • 916
  • 0
25 двойки от Стара Загора ще получат средства за ин витро процедури
© Pixabay

Комисия към Общинския съвет в Стара Загора одобри 25 двойки, заявили желание за финансово подпомагане по асистирана репродукция. Това съобщават от пресцентъра на общината.

Те ще получат финансиране от по 2000 лв. за ин витро процедури. Кандидатите трябва да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на Община Стара Загора през последните три години. При двойките във фактическо съжителство и при семействата на това условие следва да отговаря поне единия от кандидатите; да са семейни двойки или във фактическо съжителство; да нямат парични задължения към държавата; да нямат парични задължения към Община Стара Загора - проверката се извършва служебно; да са със непрекъснати здравно- осигурителни права; да не са поставени под запрещение; да не са криминално проявени лица; да е налице доказан стерилитет , лечим единствено с методите на АРТ и по-конкретно IVF или ICSI.

Двойки и семейства с репродуктивни проблеми могат да получат финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция със средства, предвидени в общинския бюджет, един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура. На предстоящата сесия, съветниците трябва да приемат решението на Комисията, внесено от председателя й Тунджай Йозтюрк.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
916 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини