Една България изчезна заради аборти

Една цяла България е била погубена заради аборти. 6,5 милиона оперативни интервенции са направени у нас от 1954 г. до днес. Това показват официалните данни, цитирани от шефката на болница "Света София д-р Гергана Коларова.

По думите й цифрите й са шокиращи.

„Оказва се, че ние, грубо казано, сме унищожили една България. Затова е много важна превенцията, децата ни да бъдат информирани, за да не се случват такива неща“, коментира тя.

Данните показват още, че средно около 10-15% от двойките в репродуктивна възраст имат затруднения, допълва Христина Христова, съветник на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по време на форум „Причини за нарушаване на репродуктивните функции при младите хора и пътища за преодоляването им“, съобщава БТА.

Зам.-социалният министър Султанка Петрова отбеляза, че демографската ситуация в страната е тревожна, но това е тенденция в целия ЕС. Според нея трябва да се спазва заложеното в Закона за здравето изискване учениците от горен курс да се образоват сексуално.

В момента в детеродна възраст влиза поколението, раждано през 90-те години.

Сравнителната таблица на средната продължителност на живота в началото на 20-ти век и началото на 21-ви век показва, че тя е нараснала 2,5 пъти, а в страни като Испания от 34,3 години вече гони 83,8 години.


 

Коментари

  1. 2018.06.07 | 10:44
    Да не забтавяме, че абортите са били задължителни за циганите по онова време след раждане на първото дете.Така се пази държава. Иначе всеки може да извади някакви цифри от някакви архиви да ги извади от контекста и да говори глупости.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Болници

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет