Жена с Детска церебрална парализа стана майка на красиво момченце

  • 16 март 2018 18:35

  • 64135
  • 2
Жена с Детска церебрална парализа стана майка на красиво момченце
© МБАЛ „Света София“

Бебе Никола изплака в 15:24 ч. на 16-ти март в АГО на МБАЛ „Света София“. Здравото юначе е с тегло 2610 гр. и ръст 45 см. При първата среща с рожбата си мама Магдалена благодари на екипа и семейството си за подкрепата и щастието да е майка.

Историята на 27-годишната жена е необичайна. Още на годинка семейството й узнава, че Магдалена е с детска церебрална парализа. Следват многобройни операции в България и чужбина. Междувременно Магдалена завършва висшето си образование и работи като ИТ специалист. Страстта към компютрите е споделена със съпругът и Кирил. Любовта ги среща преди години в с. Дълбок дол, където двамата участват в социална програма. През лятото на 2015-та година сключват брак и мечтаят за дете. На 16-ти март мечтата се сбъдва в АГО на МБАЛ „Света София“. „Бременността протече нормално, а операцията премина перфектно“, заяви д-р Димитър Георгиев. Екипът участвал в секциото включва още д-р Илияна Мазнейкова, д-р Цветана Джурова, д-р Николай Качев, акушерка Боянка Комитска, сестра Диана Мончева, сестра Виолета Чупорикова, съобщиха от пресцентъра на биолницата.

Случаят на Магдалена е поредния за специалистите от АГО на МБАЛ „Света София“. Преди по-малко от година, с помощта на доц. Валентина Мазнейкова, жена с ДЦП от Симеоновград, стана майка на красиво момиченце.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
64135 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ицо

2018.03.17 | 23:18

1
Ся ша събираме пари,да наемем,някой да и го гледа.Стой та гледай!
Браво

2018.03.19 | 16:18

2
Да им е жива и здрава рожбата

Добави коментар

Водещи новини