Денят на спасението бе почетен във ВМА (снимки)

  • 15 август 2017 13:15

  • 5564
  • 0
Денят на спасението бе почетен във ВМА (снимки)
© Novini.bg

Днес в деня на Голяма Богородица във ВМА, бе почетен Денят на спасението с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните, предаде репортер на Novini.bg.

Венци и цветя бяха поднесени от името на президента, на премиера, на министерствата на отбраната и на здравеопазването, на БЛС, на БЧК и други.

На церемонията присъства министърът на здравеопазването Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г., представители на съсловните организации, началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски, началникът на пожарната Николай Николов, зам.-кметът на София Дончо Барбалов, депутатът от БСП Славчо Велков и др.

Проф. Венцислав Мутафчийски обясни, че този ден е близък до сърцата на много хора и всички трябва да сме съпричастни, тъй като много често екипите на ВМА работят в рискова ситуация. „Към този момент болницата е изпратила два лекарски екипа на задгранични мисии - в Мали и в Афганистан, както и медицински адвайзър в Босна и Херцеговина. Обстановката в Мали през последните дни е много тежка, но няма непосредствена опасност за екипът ни“, увери той.

Мая Йорданова
5564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини