Каратистът Тодор Събев е бил с опасност за живота след получен мозъчен кръвоизлив

  • 09 май 2017 08:15

  • 32187
  • 1
Каратистът Тодор Събев е бил с опасност за живота след получен мозъчен кръвоизлив
© Novini.bg

Тодор Събев, който получи мозъчен кръвоизлив след удар по време на Европейското първенство по Шотокан Карате-До в Сърбия, вече е контактен и се възстановява. Това каза Александър Славков, президент на Българската федерация по Шотокан Карате-До в ефира на БТВ.

Събев е ударен изненадващо два пъти в лицето от румънски състезател след края на състезанието в Суботица. Това се случило на финалната среща, когато нашият играч отбелязал победа. По думите на Славков той е бил ударен, когато вече е свалил гарда и е излязъл от кондиция.

Ситуацията беше изнервена, беше важна финална среща, коментира още президентът на федерацията“.

Най-критично е било състоянието на Тодор Събев в неделя през нощта, имало е опасност за живота му. „Събев е на 22 години, тази година ще навърши 23 години, от Русе и учи право. Той е един от най-техничните играчи, твърдо момче е”, каза още Александър Славков.

Нашият състезател е извоювал първото място, стана ясно още от думите на Славков, който показа медала и грамотата му.

Пострадалият състезател беше докаран вчера от болницата в Белград във ВМА в София с военнотранспротния самолет „Спартан” по нареждане на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
32187 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
NIKOLAY

2017.05.10 | 06:09

1
ТОШКО ОЗДРАВЯВАЙ НАПЪЛНО!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини