Безплатни консултации с лекар, извършил 1500 бъбречни трансплантации

  • 09 ноември 2016 09:23

  • 3397
  • 0
Безплатни консултации с лекар, извършил 1500 бъбречни трансплантации
© Getty Images/Guliver

Проф. д-р Музафер Сарияр е хирург с над 40-годишен опит. От 30 години насам се занимава с бъбречни трансплантации. Основал е 3 центъра за присаждане на органи в три различни болници. Направил е над 1500 трансплантации до момента. Успеваемостта му е 98,5% при проследяване година след операцията - една от най-високите в цял свят.

На 11 ноември топ специалистът от една от водещите болнични вериги в Турция – „Медикана“, пристига в София. В продължение на два дни той ще бъде на разположение на българските пациенти с бъбречна недостатъчност. С него пристига и д-р Мурат Гюней, нефролог по специалност, който проследява пациентите след бъбречна трансплантация.

Двамата водещи специалисти идват по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“.

Трансплантацията на бъбрек е най-добрата възможност за лечение при пациенти с хронична бъбречна недостатъчност, при които органите не са в състояние да изпълняват функциите си. Преди години в съседна Турция са изчислили, че в сравнение с диализата, трансплантациите са икономически по-изгодни в дългосрочен план и повишават несравнимо качеството на живот. Затова държавата и лечебните заведения инвестират в развитие на този клон от медицината.

Сега пациенти от България могат да се консултират с проф. д-р Музафер Сарияр и д-р Мурат Гюней на място в София, на 11 и 12 ноември. За целта те трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“ - 0895 770 869 или 0879 977 401.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини