Германци напират да се лекуват у нас, здравният туризъм все по-популярен

  • 23 август 2016 16:42

  • 3901
  • 0
Германци напират да се лекуват у нас, здравният туризъм все по-популярен
© Булфото/Архив

Увеличава се интересът на граждани на ЕС към медицинския туризъм у нас, сочи здравният портал Ofertomed.bg. Запитванията са предимно от Германия. Търсят се предимно сертифицирани болници, а най-голям интерес има към кардиология, стоматологични услуги и импланти.

"Можем да отворим нашите болници малко повече към хора от Западна Европа и от целия свят към този вид туризъм и да започнем отнякъде. Има възможност българските болници наистина да покажат, че имат сертификати, че имат добър маркетинг, че могат да се справят с увеличен брой пациенти от цял свят", обясни пред БНР Христо Петков, управляващ партньор в здравния портал.

Той каза, че разполагаме с подготвени лекари и добара апаратура, но направи уточнението, че България не може да измести Турция по отношение на здравния туризъм.

"Около 30 милиона души ползват услугите на медицинския туризъм. Оборотите са около 150 млрд. долара годишно и това расте. Турция е на 10 –о място в света като дестинация за медицински туризъм. Нереалистично е да говорим, че можем да изместим Турция по какъвто и да е начин от този бизнес", обясни Петков. 

Той добави още, че живеещите в чужбина българи често купуват онлайн ваучери за здраве, които дават на родителите си или посещават здравни заведения, когато се прибират у нас за почивка.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини