Туризмът процъфтява и през септември

  • 22 август 2016 20:10

  • 2365
  • 1
Туризмът процъфтява и през септември
© Булфото Архив

Очаква се септември да бъде много силен месец за туризма ни, заяви председателя на Института за анализ и оценки на туризма Румен Драганов.

"От една страна имаме два дълги уикенда – в началото и края на септември, а от друга, се очаква да се запази хубавото време по Черноморието след бурните дни, които ще има до края на август. Плюс това имаме увеличаване на престоя почти на всички европейски туристи", коментира той пред "Фокус".

Според Драганов българите си остават номер едно за страната ни и традиционно избират България за почивката си. Драганов призна, че има значителен ръст на туристите през това лято - 15% е скокът в сравнение с миналата година.

"През това лято очакваме над 5,6 млн. българи да бъдат общо почивалите на родното Черноморие и вътрешността на страната", добави той, като сравни, че в чужбина общо за годината ще излязат около 4,1 млн.

Драганов каза също, че  2016 г. става еталон за българския туризъм и спрямо нея можем да доизмерим какво се случва в предходните години и да видим позитивните неща. Той посочи, че от една страна е ръстът на туристите, а от друга - НАП заедно с Министерството на туризма и Министерството на финансите, МВР и ДАНС много активно се включиха в това да може държавата да прибере парите си от туризма.


 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
i m me

2016.09.05 | 07:29

1
22.08 2016 hey tapanaryyyy !!!!!

Добави коментар

Водещи новини