В болница "Света Марина" в Плевен лекуват с музика на живо

  • 22 март 2016 16:30

  • 2741
  • 0
В болница "Света Марина" в Плевен лекуват с музика на живо
©

В плевенската високотехнологична болница "Света Марина" днес започна уникален проект, наречен "Ноти в бяло", който цели да подпомага лечението и възстановяването на пациентите с музика на живо. Това съобщи медицинският управител д-р Григор Горчев, цитиран от БТА.

"Ние мислим за болния човек - той да бъде значим, да не бъде пренебрегван", изтъкна д-р Горчев. "Действаме не само с лечебните методи, но и върху психиката чрез музикалното изкуство", каза хирургът.

Още с проектирането на сградата на болницата, са вградени тонколони, така че когато един хирург реши да може да пусне музика, която според него е най-подходящата. Благоприятното въздействие върху здравето на човека на класическата музика и на други музикални жанрове отдавна е доказано, а ефектът е още по-добър, когато музиката се изпълнява на живо, посочват от управата на болницата.

В лечебното заведение ще бъдат организирани концерти на живо всяка седмица. Първият бе днес - в първия пролетен ден, с изпълнения на Националното училище по изкуствата в Плевен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2741 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини