Москов: Атакуват реформата в съда, защото печалбите ще намалеят

  • 19 ноември 2015 17:24

  • 2741
  • 3
Москов: Атакуват реформата в съда, защото печалбите ще намалеят
©

Да дадеш в Конституционния съд възможността НЗОК да избира с кого да сключва договор, според мен не е добре за пациентите. Чакам решението на съда. Това каза министърът на здравеопазването д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Той разкритикува действията на опозицията да атакуват в Конституционния съд текстове от Закона за лечебните заведения. "Въвеждаме нова клинична пътека. Тя ще е 20-30 дни. Тя ще дава възможност на пациентите да продължат лечението си - ето това се атакува от опозицията. Атакува се Здравната карта, защото нечий бизнес план ще бъде нарушен, смята здравният министър. Печелят скрити собственици на лечебни заведение, печели този, който иска да държи в подчинение", посочи Москов.

"Парите, които досега са влизали като печалба във фармацевтичните фирми, сега ще трябва да се връщат в НЗОК - защо това се атакува с Конституционния съд?", недоумява Москов. Той даде за пример друг текст, който предвижда, след като пациентът се подложи на операция, да бъде свободен да се прибере вкъщи, а не да се държи насила още поне три дни в болницата.

"Мнението на пациентите трябва да е важно. Аз вярвам, че нещата които правим са добри. Целите, с които тръгнахме - да променим лекарствената процедура, лечението на пациентите, са в ход", увери здравният министър.

"До този момент НЗОК нямаше инструмент, с който да провери дали пациентите се възползват от отстъпките, които им се полагат. НЗОК получава само протокол. Контролът ще се засили и чрез персоналния идентификатор, т.нар. пръстов отпечатък. Този модел е част от цивилния живот навсякъде в Европа. Носейки биометричния идентификатор ще отпадне необходимостта, а и притеснението да носите пари или карти в себе си".

Министър Москов нарече грозна лобистка кампания скандалът, който избухна с турските ваксини. "Това е заплаха за националната сигурност и затова сме сезирали прокуратурата. Това насаждане на страх е равносилно на покушение, тъй като фирмата производител е една й съща и няма разлика във ваксините", увери министър Москов.

Срещу управляващата коалиция се води война. Целта е дестабилизация на кабинета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2741 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.10 | 16:27

2
ГОРКАТА МЕДИЦИНА СЪС ТАКЪВ МИНИСТЪР....
1234

2015.12.10 | 16:28

3
ГОРКО МУ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ОТ ХОРА С ТВОЯ ПРАВОПИС....

2015.11.20 | 14:18

1
До кога Касата ще плаща на частиците...Който е частник да се самоиздържа....тогата осигуровките ще растат

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини