800 зрелостници в Добрич трябва да платят здравни вноски

  • 09 юли 2015 12:05

  • 1433
  • 0
800 зрелостници в Добрич трябва да платят здравни вноски
©

Над 800 ученици от Добрич, завършили средното си образование през учебната 2014-2015 година, трябва да заплатят здравните си вноски за своя сметка, до започване на работа или на учебната година във висшето учебно заведение, в което ще продължат своето обучение, съобщиха от НАП-Добрич.

Бъдещите студенти трябва да подадат декларация за това, че ще се осигуряват за здраве сами след завършване на училище, напомнят от приходната агенция.

Това е необходимо, тъй като за периода от завършването на средно образование до записването им като студенти, те не са осигурени за сметка на бюджета, защото не попадат в нито една от двете категории - студенти или ученици.

За този период бъдещите студенти трябва да внесат здравноосигурителните си вноски, които са в размер на 16,80 лева на месец, а така също трябва предварително да подадат и осигурителна декларация.

През летните месеци много студенти, обучаващи се в чужбина, се завръщат в Добрич и региона. За да ползват безплатни здравни услуги, те трябва да уредят здравноосигурителния си статус, като е необходимо да представят в офисите на НАП по постоянен адрес доказателствени документи, посочват още от агенцията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини