Москов: Приватизацията се отлага, но не и забравя

  • 02 юли 2015 08:12

  • 73
  • 7
Москов: Приватизацията се отлага, но не и забравя
©

Вчера обсъдихме приоритетите на управлението в социалната и здравна политика на България. Решението на правителството са за уреждането на здравната карта и регулацията на лекарства, текстовете за приватизацията са отменени, но ще им дойде времето, каза здравния министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва в ефира на БТВ.

Падането на забранителният списък беше и ще бъде възможност, това не е задължение, много се спекулираше. В момента има законова възможност за приватизация. Общинската болница в Панагюрище е приватизирана, тя става една от най-модерните болници в страната, припомни Москов.

Има терени, които принадлежат на болници, но те не се използват от тях, а само се стопанисват, къде е проблемът те да се превърнат в капитал, с който да си помогнат, попита здравният министър.

ВМА не е отказала да прегледа спешни пациенти или такива с онкологично заболяване. Всеки здравноосигурен ще получи час, в който може да постъпите за преглед в болницата, каза Москов.

Нямам лизни причини срещу доктор Димитров. Парите на болницата УМБАЛ Св. Анна-София, която той управлява, изчезнаха в КТБ, това е проблемът. 7 милиона лева са безвъзвратно загубени, нагло е да се отправят обвинения срещу мен по телевизията. Ще сигнализирам за това в прокуратурата, закани се Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва. Парите са 6 милиона лева, включи се по телефона д-р Димитров. Не може една лъжа да бъде повтаряна сто пъти, за да стане истина, завърши той. Това не са пари на директорите, за да може да се прахосват с такава лекота. Директор на болницата досега беше политическо назначение, сега променяме това, категоричен е здравният министър.

Целта на реформата е от някакъв тип индустрия здравеопазването да се хуманизира и да го върнем в болницата. Всеки ден сме готови да даваме отчет за извършеното от нас, каза Москов. Ще започнем да заплащаме 100% за някой заболявания. Хората, които не си плащат здравните осигуровки крадат от нас, защото така не получаваме по-добро здравеопазване. Системата е нехуманна, категоричен е здравният министър.

Последвайте канала на

73 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.07.07 | 09:04

7
Тия не се ли научиха от стотиците заводи и предприятия и най - вече ЕРП-тата , че приватизацията, не става ... колко ще е тъжно ако се направи и това с болниците .. Г-н Москов и към следващите министри БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ колкото могат ЗА здравеопазване или каквото е останало от него но ц и г а н и т е НЕ!

2015.07.07 | 09:04

6
ПРИВАТИЗАЦИЯТА Е КАТО ДИКТАТУРАТА, НИКОГА НЕ БИВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ, НИКОГА НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА ОТНОВО.

2015.07.07 | 09:04

5
"проблемът те да се превърнат в капитал, с който да си помогнат, попита здравният министър." ЗАЩОТО КОГАТО ТОЗИ КАПИТАЛ ОТИДЕ В ЧАСТНИ ДЖОБОВЕ ТОВА НЯМА ДА ИМ ПОМОГНЕ.
Башев

2015.07.07 | 09:04

4
Лъжете, Москов! Огън да ви гори! Баща ми го върнаха от ВМА с неходжкинов лимфом преди 1 седмица. Доц Райнов каза, че няма лимит за лекарства, а лекарства има!

2015.07.07 | 02:05

3
модератора дължиш 30 лв.
1234

2015.07.03 | 00:28

2
запомнете едно от тези лъжци герб нищо няма да излезе.тези ще ни закарат под дъното.вече си мисля че око бяха оставили орешарски да си работи без натиска по улиците организиран от борисов и протестна мрежа може би щеше да е по добре.единият говори само за асвалт,другият слива разделя болници и той не знае кво прави.оня пиеният на културата абсолютен фигурант.лукарски пълен та.шак.спирам че ме е гнус от такива некадърници
Ученика

2015.07.02 | 10:36

1
Господ забавя но не забравя!

Добави коментар

Водещи новини