Проф. Захари Кръстев: Хайде да си плащате за здравето

  • 01 юли 2015 07:42

  • 5904
  • 3
Проф. Захари Кръстев: Хайде да си плащате за здравето
©

България никога не е имала по-добро здравеопазване. Ние се доближихме до европейските стандарти и подобрихме продължителността на живот. Който не е доволен, нека си плати за здравето. Хайде да платим на лекарите, за да не избягат от България, каза проф. Захари Кръстев в ефира на ТВ7.

Шефът на лекарския съюз не защитава лекарите. Този народ мрази интелигенцията от времето на Стамболийски. Телевизиите са единствените, които се занимават с изчезването на лекарите в България. Вие сте тези, които можете да направите нещо. Отношението на нацията е негативно към лекарите. Винаги те са виновни. Ние преекспонираме проблема, възмути се професорът.

Лекарят не е враг, но в центъра на системата трябва да е болният, каза доц. Деян Желев. Болничната помощ е гръбнака на здравеопазването, много трябва да внимаваме с пипането в университетските болници, категоричен беше той.

Държавата не е добър стопанин. Болниците да извършват доболнична дейност и да получават средства от НЗОК. Така ще се намали разходът в болницата. Нито швейцарската и немската система могат да се приложат в България, категоричен е проф. Захари Кръстев.

Последвайте канала на

5904 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
666n

2018.01.08 | 11:40

3
НЕ СЕ ПРАВИ НА УМЕН професоре (защо още си в БГ). Не се опитвай да измислиш топлата вода. ЗДРАВНА КНИЖКА И ДА МЕ ГЛЕДАШ В ОЧИТЕ , КОГАТО ТЕ ПОСЕТЯ. Сега си търговец (ТЪРГАШ), а не лекар.
пациент

2017.02.21 | 15:27

2
Променете системата! Не може да си плащал десетки години здравни вноски и когато ти си наложи да ползваш здравни услуги ОТНОВО да плащаш! Т.н. солидарна система е много удобна за манипулации и грабеж.
патилан

2017.02.21 | 15:27

1
Проф.Кръстев, народът мрази крадливата интелигенция.Когато лекари купуват болници, народът ги мрази, защото те са платили осигуровки и още веднъж на тези лекари на ръка, защото лекарите ги изнудват, не защото пациентите са много доволни. Да откраднеш животоспасяващите лекарства на хиляди онкоболни, предизвиква най-малкото омраза. А когато грешите нямате доблестта да си признавате грешките.И дали ще се изнесете в чужбина все едно, ние така и така ще си умираме в мизерия

Добави коментар

Водещи новини