Проф. Генчо Начев: Средствата в здравеопазването се изразходват неефективно

  • 29 юни 2015 08:19

  • 2201
  • 0
Проф. Генчо Начев: Средствата в здравеопазването се изразходват неефективно
©

Аз съм в медицината и за мен няма стряскаща новина. Аз съм за приватизацията на болниците. Приватизация не трябва да бъде лоша дума. Според мен обаче, трябва да има болници, които да са нон профит и да извършват специални социални услуги.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ директорът на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев. Той коментира темата за евентуалната възможност да се привитизарат болници и здравната реформа. На всички е ясно, че няма средства за здравеопазването. Системата все още не е реформирана и здравеопазването не е на ниво. Никой не е доволен от него. Средствата в здравеопазването се изразходват неефективно и не трябва да говорим, че тези средства са огромни. Да, повече са от преди, но не можем да се сравняваме с другите държави от ЕС. Все още няма сливане на болници. Аз съм за обединението на болниците, но заедно с това трябва да се обединят и дейностите на болниците. Пациентът трябва да знае, че като влезе в една болница ще получи цялостно лечение, каза още Начев.

Трябва да има санкции за тези, които не си плащат здравните осигуровки. Държавата трябва да каже: Да, ние сме социална държава и ще плащаме осигуровките на тези, които наистина не могат. Темата, че има много хора, които не могат да си плащат здравните осигуровки е популизъм. Аз съм убеден, че мнозинството от тези хора имат финансовата възможност да си плащат, но не го правят. Точно за това трябва да има санкции, категоричен беше професорът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини