Петър Москов поздрави медиците по повод Световния ден на здравето

  • 07 април 2015 12:00

  • 2051
  • 6
Петър Москов поздрави медиците по повод Световния ден на здравето
©

Министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва поздравява в обръщение медиците по повод Световния ден на здравето.

Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/. В обръщението си министър Москов казва, че медиците не се нуждаят от "шаблонни благодарности за професионализма и отдадеността, проявявани по отношение на пациентите, защото съм наясно, че похвалите и честитките не дават здрав сън и достоен живот". Той посочва, че е добро управлението, което осигурява социално-икономическа стабилност, а тя е възможна само в държава, която създава и охранява спазването на смислени и устойчиви правила за своите граждани. С това съзнание и с ясно дефинирани цели с екипа ми работим за стабилност и предвидимост, задължително минаващи през реформа в здравеопазването, допълва министър Москов в обръщението си.

Министър Москов отбелязва, че "амбицията ни е работещите в здравеопазването да се гордеят с професията си, да заспиват с удовлетворение, да имат условия за развитие и реализация, да имат трайното и реално усещане за достоен живот". Той изразява убедеността си, че "ако заедно поискаме промяна и направим нужното да я наложим, анахронизмите в здравната ни система ще останат лош спомен". Обръщението е публикувано на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2051 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
старшината

2015.04.07 | 12:47

3
КУБА БЕШЕ ФАЛИРАЛА НО С БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ А ВИЕ СЕ ОСРАХТЕ ДА КРАДЕТЕ НАРОДА -- ДОЛНИ КРАДЛИВИ МАРОДЕРИ САМО ДО СТЕНАТА И ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА ..
pulno e s glupaci

2015.04.07 | 13:50

6
Utre kato poluchish infarkt lekuvai se sam ili idi v nqkoq civilizovana strana I chakai na opashka dokato umresh pred nqkoi medicinski centur.Zaradi takiva jivotni kato teb Bulgariq e v tova sustioqnie.Selqndur I Vie vsichkite mrunkalnici ,kolko pari ste vnesli ili vnasqte v zdravnata sistema che da ochakvate adekvatno zdraveopazvane.
ВАЖНО!!!

2015.04.07 | 13:18

5
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2015.04.07 | 12:55

4
Циганин
Честито

2015.04.07 | 12:47

2
Только не е ясно кво общо има този с народното здраве което умишлено се руши за да могат тн 'медици ' д а грабят десетки милиарди живи пари от бедняци и други

2015.04.07 | 12:47

1
Москов пак ще разлае циганите

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини