Частните болници към всички лекари: Излезте утре на символичен протест (видео)

  • 06 април 2015 12:08

  • 2303
  • 3
Частните болници към всички лекари: Излезте утре на символичен протест (видео)
©

Случващото се в момента води до създаването на безкрайни конфликти в лечебните заведения, завиха на пресконференция от  Българската болнична асоциация, Сдружението на общинските болници в България, Националната асоциация на частните болници в България и пациентски организации.

Те се обявиха зад твърдението, че по-голяма трагедия от това да се откаже на някой да бъде лекуван в болница, няма.

България има едни от най-добрите достъпи до болнична помощ и това никой не го отрича. Това е благодарение на клиничните пътеки, но системата не работи, както трябва.

Лечебните заведения смятат, че ако продължи да съществува методиката, която се прилага в момента, болниците ще фалират. Мениджърите на болниците съобщиха и че не е вярна информацията, че  масово лечебните заведения са със задължения. Те се обявиха и затова да работят на принципа "парите следват човека".

Представителите на частните болници попитаха и къде е БЛС, защо самият съюз не организира протестни действия срещу тази методика, която създава конфликти и ограничава средствата за здравеопазване.

Утре ще се проведе символичен протест в лечебните заведения, като всички лекари и сестри ще носят ленти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2303 3

Коментари 3

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.10 | 13:34

3
Хора за нищо на света не ходете да работите в Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2015.04.10 | 13:34

2
Лекарите са по-скоро на принципа "пациентът е ходеща касичка с пари". Циганите действат на същия принцип, затова лекарите и циганите постоянно се бият.
Един

2015.04.10 | 13:34

1
Болниците са пълни със здравно неосигурени мангусти. Те смучат от здравните вноски, които правим ние, хората, а когато се наложи, за нас пари няма или си доплащаме. Защо парите за здраве не отиват в лична партида ? При скопоструваща манипулация ние и сега си плащаме и пак много. Сега плащам ежемесечно и доплащам при необходимост, за да могат здравно неосигурени - и главно мангусти - да се лекуват за моя сметка. Защо ? Не желая с моите пари да се лекуват други. Искам ги в индивидуална партида и аз да мога да ги пренасочвам, ако пожелая от тях да бъде платено чуждо лечение.

Добави коментар

Водещи новини