Трудов договор за специализантите по медицина предлага Москов (видео)

  • 05 декември 2014 10:35

  • 3892
  • 4
Трудов договор за специализантите по медицина предлага Москов (видео)
©

Трудов договор за специализантите по медицина. Това се предвижда в Наредбата за специализация, която иска да въведе министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Новината съобщи самият той на пресконференция във ведомството.

Младите лекари ще могат при записването си на трудов договор да водят реализация, обясни той.

Няма да има различен режим - дали държавата плаща, дали самият специализант плаща. Те ще бъдат реална част от колектива на болниците и ще се учат на занаят, увери здравният министър.

Москов бе придружен от заместника си Ваньо Шарков. "Освен специалностите, които са най-кът като брой хора, които работят в България, като патолози например, при всички случай ще заложим на педиатрите и неонатолозите", коментира той.

Наредбата предвижда да се създадат подходящи условия всеки специализант да се обучава там, където желае, т.е. в града, в който живее, а не задължително в столицата.

„Медицината е занаят, тя се учи на практика, аз така съм учил. Не буквите върху болницата прави от лекаря лекар“, посочи Москов.

Предвижда се също практическите ръководители на студентите да се явяват на изпитите със специализанта, който обучават.

Създаваме възможността тези деца реално да получават заплащане по трудов договор, както лекарите из страната, подчерта отново Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

В момента болниците нямат причина да вземат специализиращи, сега вече ще имат причина, отбеляза ръководителят на МЗ.

Нищо в теоретичния начин на обучение няма да бъде променено, увери той.

Наредбата за специализация няма да реши проблема с тежката ситуация в здравеопазването, призна обаче здравният министър Москов.

Последвайте канала на

3892 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.07 | 05:34

4
всеки който е извън системата на здравеопазването няма представа колко гадно е положението за младите лекари-не случайно повечето бягат в чужбина

2014.12.07 | 05:34

3
НЕКАДЪРНИК
мишо

2014.12.06 | 12:42

2
Първото нещо, което трябва да се направи е да се отмени структурата не Здравните заведения да са Търговски дружества за да не правят търговия а да започнат да лекуват. Второто нещо е да се наказва със затвор всеки лекар, който работи в частен кабинет и в друго здравно заведение едновременно.

2014.12.05 | 19:13

1
еврейски смотаняк

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини