Лекарите на протест утре

  • 10 юли 2014 13:55

  • 1347
  • 0
Лекарите на протест утре
© Булфото

Утре лекарите ще протестират предупредително. Това стана ясно след среща на представители на Българския лекарски съюз, директори на болници и депутати от ГЕРБ.

Председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов заяви, че ако до вторник няма актуализация на бюджета на Здравната каса, всички болници в страната може да преустановят своята дейност, предаде БНР. Той призова министър Таня Андреева: "Очаквам от нея, наистина, до утре да бъде внесен проектът за актуализация. След вторник ще призовем колегите си просто да окачат престилките на стената, да излязат навън от лечебните заведения и да спрат да работят, за да не ги убият после хората с камъни, че отказват медицинска помощ. Те практически няма да могат да я оказват".

Депутатът от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, предупреди, че ако утре не бъде внесена актуализацията, групата на ГЕРБ ще преосмисли дали да присъства в залата на Народното събрание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини