Здравни работници в Перник се вдигнаха на бунт срещу НЗОК

  • 28 април 2014 15:37

  • 2313
  • 0
Здравни работници в Перник се вдигнаха на бунт срещу НЗОК
©

Здравни работници протестираха днес в пернишката болница. Недоволството на лекарите е продиктувано от множеството неизплатени дейности от страна на здравната каса. Според лекарите 130 000 лева е неизплатеният труд от страна на касата към пернишката болница за първите три месеца на годината, съобщи news.bg.

„Предлагаме някой от Здравната каса да застане на вратата и да определя кой да се лекува и кой не. За нас това е геноцид спрямо перничани", заявиха медиците.

Директорът на лечебницата д-р Иван Евлогиев обясни, че разбира колегите си и подчерта, че ръководството също е реагирало, като е подало възражения към касата в законовия срок. Той смята, че медиците са излезли на протест не само заради неразплатения им труд, но и заради обидата и огорчението. Според д-р Евлогиев непрекъснато се правят внушения, че едва ли не болниците са най-лошите, които източват касата.

Пернишката болница е сред лечебниците, където са извършени внезапни проверки от НЗОК в периода от 18 до 21 април. Представителите на касата са проверили тогава три отделения, избрани от тях - двете вътрешни и неврологията. Д-р Иван Евлогиев посочи, че до момента в болницата не са получили констативен протокол от проверката. Той обаче предполага, че не са открити съществени нарушения.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини