МБАЛ-Бургас стартира кампания с цел да насърчи нормалното раждане

  • 06 март 2014 15:58

  • 2082
  • 1
МБАЛ-Бургас стартира кампания с цел да насърчи нормалното раждане
© gettyimages

Родилното отделение на МБАЛ-Бургас си е поставило задачата да насърчи нормалното раждане, като провежда първата по рода си кампания в града. Тя започна преди броени дни и предшества Седмицата за уважение към раждането, отбелязвана в дните от 20 до 27 май.

Дотогава на жените, избрали да родят нормално, ще бъдат връчвани грамоти в знак на благодарност и уважение за проявеното съдействия, отбелязва burgasinfo. Грамотите са лимитирана серия и от тях са отпечатани само 100.

Те ще бъдат връчвани след символични номинации от лекарските екипи. Целта е да останат за спомен на семейството и да покажат на жената, че в нормалното раждане няма нищо притеснително.

Кампанията за насърчаване на нормалното раждане бе представена от прокуриста на МБАЛ - Бургас д-р Бойко Миразчийски и началникa на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

По думите на Душепеев процентите на оперативните раждания в МБАЛ-Бургас се доближават до тези в университетските болници – между 27% – 28% на година. За изминалата година ражданията в Бургаската болница са 1935, а от началото на 2014г. техният брой е над 450.

Една от първите жени, получила грамота, е Радостина Димитрова от Бургас. На 1 март тя ражда първородния си син Иван.

Последвайте канала на

2082 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кристияна

2015.05.03 | 19:58

1
Добре е да раждаме нормално но и да има кой да те зашие кадърно след това.

Добави коментар

Водещи новини