Първото ин витро бебе в Бургас стана почетен гражданин на града

  • 08 януари 2013 13:53

  • 1622
  • 0
Първото ин витро бебе в Бургас стана почетен гражданин на града
©

Високопоставени гости присъстваха днес на изписването на първото бебе, заченато ин витро в Бургас. Малката Катрин Танева проплака в звеното за асистирана репродукция преди няколко дни, съобщава Бесове. 

Лично кметът на Община Бургас Димитър Николов поздрави щастливото семейство и обеща да направи Катрин почетна гражданка на града. Той пожела здраве и успехи на малката бургазлийка и най-вече да слуша мама и тате. Николов живо се интересуваше от това дали отношението на персонала на болницата към родилката е било достатъчно внимателно и любезно. Попита ги също дали са получили достатъчно помощ в Общината, когато са кандидатствали за програмата за инвитро.

Младите родителите Красимира и Величко споделиха, че чакат от 4 години да им се роди детенце. Те живеят в бургаското село Равнец. Красимира разказа, че нямала големи очаквания да зачене от първия път, но точно това се случило в бургаския инвитро център. Малката Катрин е кръстена на свекървата Керанка.

На спешното изписване присъстваха зам. кметът по здравеопазването Лорис Мануелян, началникът на бургаския инвитро център д-р Антонио Душепеев и директорът на МБАЛ-Бургас, д-р Георги Матев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1622 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини