Пациенти скочиха в защита на уволнения шеф на Фонда за лечение на деца

  • 08 октомври 2013 08:42

  • 2408
  • 2
Пациенти скочиха в защита на уволнения шеф на Фонда за лечение на деца
©

Вчера дойде представител на Министерството на здравеопазването и ми връчиха заповедта за уволнение. Това заяви уволненият председател на Фонда за лечение на деца Павел Александров. Странното е, че заповедта е изведена от 30 септември. Вчера обаче подписах заповедта и тя влиза в сила, каза Александров.

В документа не са посочени мотиви за уволнението ми, добави той. Александров разкри, че през тази година са предвидени 10 млн. лв., които ще осигурят втори шанс на близо 1000 деца и те ще бъдат подпомогнати за лечение. Той каза, че в определени случаи е имало разглеждане на случаи в рамките на 24 часа.

Александров отхвърли резултатите от доклад, изготвен за работата на Фонда. Там се констатира, че той не си е направил атестация и е в конфликт на интереси, тъй като фигурира в управлението на частна фирма. Атестацията се прави от Министерството на здравеопазването и то след три години. Аз участвам в една фирма с жена ми, декларирал съм още с постъпването си, но предмета й на дейност е застраховане. На всичко отгоре тя не работи, но въпреки това прехвърлих дяловете си на съпругата си, обясни Александров.

Красимира Величкова от Българския дарителски форум защити Павел Александров. Той и екипът му направи чудеса, за да направят Фонда единствената структура, която работи в сферата на Министерството на здравеопазването. Той реагираше незабавно при спешни случаи, съдейства за сключването на споразумения с болници от Европа, за да може лечението да излиза по-евтино. Това уволнение е тенденциозно и политическо, отсече Красимира Величкова.

Екипът ми е много добър, надявам се да не пипнат него и те могат да работят дори с директор, който е поставен проформа, каза Александров. Спестихме 4 млн. лв. на държавата благодарение на сключените 35 споразумения с болници в чужбина, каза бившият вече шеф на фонда.

Последвайте канала на

Novini.bg
2408 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.12 | 18:20

2
Това е един разумен, точен и загрижен за пациентите си човек. Има разсъждения на държавник, мисли как хем да даде качество на услугата, хем да спести ненужни харчове на държавата. Работил съм с него, останал съм с отлични впечатления. Ако ви напиша колко пари на държавата сме спестили ще си помислите, че не е вярно или най-малко той ме е помолил да го напиша. Върнете Александров на мястото му. Нищо няма да Ви стане да признаете грешка. Напротив.
Ddd

2013.10.12 | 18:20

1
Турскокомунистическата метла не подминава никого в името на узурпирането на властта !

Добави коментар

Водещи новини