Страшен гаф в русенската болница! Размениха телата на мъртъвци

  • 22 август 2013 20:29

  • 7577
  • 0
Страшен гаф в русенската болница! Размениха телата на мъртъвци
©

Опечалени от село Красен за малко не погребаха чужд покойник заради грешка в русенската болница. Семейството на Андрей Костов (61 г.) се събрало на опело, но изпаднало в шок, като видяло непознат в ковчега, пише в. Труд.

Най-малката му дъщеря Силвия (14 г.) почти припаднала в църквата. Потресен бил и свещеникът, който за първи път от 23 години вижда подобен гаф. "Още като смъкнахме савана, се усъмних, че това е Андрей и след малко близките му писнаха", разказа гробарят Слави Деков. Трагедията се разиграла към 13,30 ч във вторник. Траурна агенция докарала тленните останки на мъжа, който ден по-рано издъхнал след операция от рак на дебелото черво. Наложило се катафалката да се върне до Русе, за да докара трупа му. Близките му изчакали час и половина, преди да го погребат. Те се заканват, че ще съдят болницата за гафа.

От МБАЛ-Русе отказаха коментар. Директорката д-р Нели Петрова е в отпуск. Случаят се проверява. Вероятно грешката е на санитаря от отделение "Обща клинична патология". Двамата покойници имали подобни имена - Андрей и Алексей, откъдето дошло объркването. Траурната агенция няма вина. Служителите взели смъртния акт от общината и го връчили на санитаря, а той им дал ковчега. "Това е престъпна небрежност, добре, че другите опечалени не погребали разменения труп", каза гробарят Деков. Покойният Андрей Костов има 4 деца. Той овдовял преди 4 години, когато съпругата му починала, също от рак.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7577 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини