Мъртви трупат борчове

  • 12 юни 2013 06:28

  • 2262
  • 2
Мъртви трупат борчове
©

Хиляди мъртъвци трупат сметки на оня свят. Регистрите на НАП, електроразпределителните дружества, мобилните оператори и куп други институции и фирми са пълни с имена на покойници, които продължават да получават известия за дължими суми, пише "Телеграф".

Един от всеки 50 борча е на покойник, съобщи шефката на Българска асоциация на колекторските компании Райна Тодорова.Никой не знае какво е общата сума на задълженията от отвъдното. Със сигурност обаче не е малка, като се има предвид, че просрочените плащания непрекъснато се увеличават. Само за миналата година частните съдебни изпълнители са събрали от длъжници над 1 млрд. лева.

Част от мъртвите души в регистрите се дължат на това, че наследниците не са прехвърлили съответните имоти, партиди или телефони на свое име. Някои забравят да го направят, а други съвсем умишлено не декларират, че са наследили собственост. Така могат да не плащат известно време сметки, без да се водят длъжници и да търпят произтичащите от това санкции и ограничения, пише още изданието.

Основният проблем при подобни вземания са неуредиците, свързани с документацията, която трябва да се извади от съда  относно наследниците, обясни Тодорова. 

Последвайте канала на

2262 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.12 | 21:49

2
Хаиде сега в отвъдното да си търсите парите
хахаха

2013.06.12 | 19:39

1
Ако си потърсят парите, неудобството се прехвърля на наследниците.

Добави коментар

Водещи новини