Кметът на Лом: Смяната на шефа на болницата бе с цел

  • 03 април 2013 15:20

  • 1967
  • 0
Кметът на Лом: Смяната на шефа на болницата бе с цел
©

В открито обръщение към гражданите на Лом кметът на крайдунавския град Иво Иванов обяви, че е притеснен от създалото се напрежение около ломската болница "Свети Николай Чудотворец" и обясни причините за направената смяна на управителя на болницата д-р Васил Милутинов.

В него се припомня, че болницата е на 100% общинска собственост и общинският съвет в града е в правото си да решава как тя да се управлява. Иванов обявява, че управителят на болницата Милутинов не е изпълнявал решенията на общинския съвет, обявил е намеренията си да прави съкращения на обслужващ персонал без това да се налага, възпрепятствал е изпълнението на проект за модернизация на болницата чрез подмяна на важна апаратура за общо 3,5 милиона лева, провалил е търг за доставка на лекарства и консумативи, които впоследствие вероятно ще трябва да бъдат закупени на по-високи цени.

В обръщението кметът обвинява досегашния управител на болницата, че с действията си е създал напрежение в лечебното заведение и е показал, че не може да го управлява добре. Той благодари на лекарите и останалия персонал на лечебното заведение за техния професионализъм в работата.

След решението за смяна на управителя на болницата Васил Милутинов в Лом от 15 март избухнаха протести. С различна интензивност те продължават и досега - всеки ден около 17:00 ч. група лекари и други служители в болницата се събират пред община Лом и скандират "Оставка" по адрес на кмета и общинския съвет. В първите дни протестиращите бяха около 150, а в последните около 40 - 50, уточни БТА.

Последвайте канала на

1967 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини