14 случая на COVID регистрираха в област Ловеч през изминалата седмица

  • 12 август 2024 15:15

  • 797
  • 1
14 случая на COVID регистрираха в област Ловеч през изминалата седмица
© Bulphoto (архив)

В област Ловеч са отчетени 14 случая на коронавирусна инфекция през изминалата седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Ловеч.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33029

За предходния отчетен период е имало само един случай. Пет от случаите са в град Ловеч, по два в Тетевен и село Дойренци и по един в Априлци, Троян и селата Български извор и Галата.

„Извършени са епидемиологични проучвания на случаите. Една седмица е твърде кратък период, за да могат да бъдат направени изводи и наблюдението трябва да продължи“, коментира пред БТА д-р Росица Милчева, директор на РЗИ – Ловеч. Тя подчерта, че COVID-19 вече от около година не е в схемата за предприемане на ограничителни мерки.

Проф. Кантарджиев бие тревога: Туристи пренасят два опасни вируса в България

Четирима от болните са хоспитализирани в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян и в Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч. 

Като цяло заболеваемостта от остри респираторни инфекции за гр. Ловеч е ниска. За тази седмица е 33,18 на 10 хиляди население, при 49,7 на 10 хиляди за предходната, отчитат от здравната инспекция.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
797 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.12 | 16:42

1
Разпродажба! Видеорекордер с куп полезни функции под формата на огледало за обратно виждане само на половин цена.(количеството е ограничено)----> come.ac/cardvrs

Добави коментар

Водещи новини