Над 14 700 заявления са разпределени електронно към всички ТЕЛК в страната

  • 21 юни 2024 17:57

  • 460
  • 1
Над 14 700 заявления са разпределени електронно към всички ТЕЛК в страната
© МЗ

Електронната система за разпределение на случаите на експертиза за трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане стартира успешно днес, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

В рамките на първия ден към всички ТЕЛК в страната бяха разпределени над 14 700 заявления. Те се изпращат на случаен принцип според графика на съответната комисия и наличието на свободни часове.

Надграждането на Информационната система за контрол на медицинската експертиза (ИСКМЕ), касаещи разпределянето на заявления на случаен принцип, бяха внедрени и тествани от „Информационно обслужване“ АД. 

Започва разпределението на заявленията за освидетелстване от ТЕЛК

Припомняме, че преди последнoто изменение и допълнение на Правилника за устройството и организацията на работа на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки на медицинските експертизи, създадените в страната ТЕЛК бяха 80, а след влизане в сила на новите правила, броят им вече е 146.

Целта на промените е да се постигне по-равномерно разпределение на работата на комисиите, с което да се гарантира по-справедлив достъп на хората до тези услуги. По същество работата на лекарите в ТЕЛК не се променя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
460 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.21 | 20:16

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини