Боксовата легенда Шугар Рей редом с Дейзи Ланг на благотворителна вечер за борба с диабета

  • 05 юни 2024 11:34

  • 186
  • 0
Боксовата легенда Шугар Рей редом с Дейзи Ланг на благотворителна вечер за борба с диабета
© pixabay

Първата ни световна шампионка по бокс - Дейзи Ланг, бе сред спортните величия, поканени от боксовата легенда Шугар Рей Леонард на червения килим за 13-тата годишна благотворителна  вечер. Събитието бе под мотото „Големи бойци, голяма кауза“ и се състоя в голям столичен хотел. 

Сн. личен архив

„Трябва да се борим заедно и да победим диабета в етап 1 и 2“, каза Деси Кирова (Дейзи Ланг), която е първата българка, прокарала пътя на женския бокс у нас и в Европа, за което е удостоена в залата на славата в Америка.

Шугар Рей Леонард е легенда и шесткратен световен шампион,

заедно със съпругата му Бернадет се ангажират да финансират изследвания и грижи за педиатричен диабет тип 1 и 2 и да повишават осведомеността за двете заболявания. Стреми се и да помогне на децата да живеят по-здравословен живот чрез диета и упражнения. 

Диабет тип 1 засяга както деца, така и възрастни на всяка възраст. Появява се внезапно, причинява доживотна зависимост от инжектирания или изпомпван инсулин и носи постоянна заплаха от опустошителни усложнения. Диабетът тип 2 при децата се увеличава, подхранван до голяма степен от епидемията от затлъстяване.

                                       

Последвайте канала на

Аделина Делийска
186 0

Свързани новини

Водещи новини