Първи случай на вирусен менингит в Монтана

  • 17 януари 2024 11:45

  • 3381
  • 1
Първи случай на вирусен менингит в Монтана
© Novini.bg/ Canva

Вирусен менингит регистрира хигиенната инспекция в Монтана. Случаят е първи за годината. Епидемичната обстановка по отношение на грип и ОРЗ е в обичайните за сезона стойности.

Случаят на вирусен менингит е установен през миналата седмица. С инфекциозното заболяване е ученик от Лом, уточни Елена Тодорова, главен инспектор в РЗИ Монтана:

"Детето към момента е дехоспитализира, вкъщи е. Наблюдават се контактните деца от класа".

У нас има ваксина срещу менингит, но тя не е задължителна

Вирусният менингит е възпалителен процес на обвивката на главния или гръбначния мозък, причина за която може да са вирусни и бактериални инфекции. През миналата година в област Монтана има регистрирани само два случая на вирусен менингит, предаде БНР. 

През миналата седмица в региона са установени 22-ма болни от остри заразни заболявания. От тях 11 варицели, две скарлатини и шест ентероколита. Болните от грип и ОРЗ са 37, с един повече от седмица по-рано, допълват от хигиенната инспекция в Монтана.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3381 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.17 | 14:02

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини