Варна - в готовност за старт на имунизациите срещу морбили

  • 13 януари 2024 09:51

  • 671
  • 2
Варна - в готовност за старт на имунизациите срещу морбили
© Novini.bg/ Canva

Във Варна гледат с повишено внимание към имунизацията срещу морбили, заради епидемията в Румъния. Морската столица е в пълна готовност - ваксинацията ще се извършва в кабинетите на личните лекари и Регионалната здравна инспекция.

"Данните, които мога да дам са за първото шестмесечие на 2023 г., защото за цялата година се обработват в момента. Над 1 000 души за област Варна са необхванати с имунизации. Това е около 77% от обхвата на ваксинираните", заяви д-р Анка Баева, началник противоепидемичен контрол в РЗИ - Варна.

Расте броя на случаите на морбили в Румъния

"Самото заболяване се хваща много бързо. То е въздушнокапкова инфекция, при която човек може бързо да се зарази. Има различни форми - леки, среднотежки и тежки. Но най-вече усложненията, които дават са доста сериозни", добави д-р Баева. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
671 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.13 | 10:32

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.23 | 16:48

2
значи не можеш вече да го вдигаш, хахаха, аз пък си мога

Добави коментар

Водещи новини