Д-р Бисер Тодоров: Все още грипна вълна няма

  • 04 декември 2023 09:41

  • 235
  • 1
Д-р Бисер Тодоров: Все още грипна вълна няма
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Все още грипна вълна няма. Има по-висока заболеваемост с характерните за сезона инфекции на горни дихателни пътища-респираторни вируси.  Това коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS педиатърът д-р. Бисер Тодоров. Той уточни, че в момента има леко увеличение и на  ентеровирусите със симптоми свързани с храносмилателната система.

Педиатърът посочи, че при такива заболявания при малки деца е важно оценяването на състоянието да бъде извършено от лекар. „Забавянето бързо може да доведе до обезводняване. Оценката е работа на специалистите. Винаги трябва да се търси лекар, когато става въпрос за дете под 3-години”, каза той.

Грипът настъпва и ни събаря за часове

Тодоров добави, че затворените пространства разболяват децата. „Ниските температури затварят хората и това води до честото разпространение на вирусите на горните дихателни пътища. Това, което трябва да правят родителите е да се грижат децата да излизат навън”, посочи специалистът.

Според него внимателно трябва да се преценя кога да се дават антибиотици.

Последвайте канала на

Калина Христова
235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.04 | 10:54

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини