Здравният министър с подробности за безплатните тестове за COVID-19 и ваксинацията

  • 16 август 2022 16:36

  • 1875
  • 2
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

В момента всички регионални здравни инспекции разполагат с безплатни тестове за коронавирус. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в на брифинг след заседанието на експертната група, която се събира ежеседмично във връзка с актуалната епидемична ситуация и противоепидемичните мерки, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32166

Ваксинацинационните центрове на повечето места работят пак. Надявам се до края на седмицата да бъде подписан и анкесът към Националния рамков договор, с който се възстановят парите със задна дата на лекарите, които ваксинират, заяви той.

Ваксинацията ще се заплаща и на общопрактикуващите лекари ще бъдат пуснати направленията, за да могат да насочват за безплатно тестване с антигенен тест. Отделно сме издали заповед да няма ограничение на използването на флаконите с ваксината, да не се чака да се съберат пет човека с един флакон. Разполагаме с ваксини и не налагаме таива ограничения. Въпросът е хората да бъдат стимулирани, посочи д-р Меджидиев.

В никакъв случай не искам да убеждавам хората, че трябва да се ваксинират – това е лично решение. Моето задължение да предоставя максимална възможност, който пожелае, да се ваксинира и да се тества, каза още здравният министър.

Доц. Кунчев обяви промени в COVID мерките

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
1875 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нико

2022.08.16 | 21:50

2
Не си слагайте ваксини.Те вече са с изтекъл срок.Вредни са за кръвоносната система .Човек получава инсулт от тази отрова.
PaulaFox

2022.08.16 | 16:43

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини