Все още 30% и повече от населението в България не се е срещало с вируса

  • 05 август 2022 09:38

  • 617
  • 3
Все още 30% и повече от населението в България не се е срещало с вируса
© Pixabay

"Могат и трябва да се субсидират дейности, които не работят, за да имат готовност да работят. Епидемията го показа много ясно – с инфекциозните отделения, с липсата на апарати, с липсата на кислородни инсталации."

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1106

Това мнение изрази пред БНР д-р Недялко Калъчев, собственик на една от големите вериги лаборатории.

"С диагностика не обичаме да се занимаваме в нашата република, не ни е любимо да се правят с диагностични неща. Вижте колко ограничения има в първичната помощ за какво ли не. Всичките тези ограничения, които се налагат на личните лекари, рефлектират в това, че получаваме все по-скъпа помощ. Когато личният лекар не може да предпише скенер, трябва да пациентът да мине през една хоспитализация, защото и там има скенер. Това е директно стимулиране на излишна хоспитализация", коментира Калъчев в предаването "Преди всички".

Относно настоящата вълна на Омикрон лекарят отбеляза:

"Аз съм убеден, че сме прехвърлили билото. Няма да имаме изчистване на вариантите, защото лятното движение в Европа е невъобразимо. Лудниците по всички летища и КПП-та, има огромно движение на хора. Да си мислим, че ще изчистим някакъв доминантен вариант, е малко нереалистично."

Недялко Калъчев прогнозира, че с разсредоточаването на населението "по вили, села, морета" заболеваемостта ще спадне.

"За хората, които не са коронавирус "девствени", тоест които имат ваксина или са преболедували, сегашното заразяване с актуалния за момента щам няма да доведе до кой знае какви последствия – имаш сополи, ще кихнеш, малко температура, лека кашлица. Дращене в гърлото. (...) За една седмица приключва цялата драматургия."

Все още имаме 30% и повече от населението, което не се е срещало с вируса, посочи Калъчев.

"И там са тези, които могат да бъдат с лошата прогноза като степен на протичане на инфекцията, колкото и този вирус да е вече по-ниско патогенен."

Д-р Калъчев поясни, че при тях по-малко от 5% са поставените първи дози ваксина и потвърди, че интересът е основно към бустерните дози и ваксини се бракуват постоянно в цялата страна.

"Битката за мисленето на тези хора беше загубена доста отдавна. Теорията на конспирацията победи."

Десислава Станева
617 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.05 | 14:41

3
Българските здравни Юди Искариотски изписват на хартия заболелите и умрелите от Ковид-19. По този начин здравното министърство и болниците усвояват мултимилионните фондове, създадени от сатанистите на Гейтс и Рокфелер за спонсориране на пандемията по света... Освен това само ваксинираните се разболяват: от най-различни болести в следствие на действието на отровите-ваксини.
като го правят

2022.08.05 | 10:07

2
хаха стига сте писали глупости ... какъв малоумник трябва да си да я напишеш тази статия ....

2022.08.05 | 09:54

1
калъчев ще намаже бpадвата

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини