Нови 62 случая на заразени с коронавирус са регистрирани в Силистренско

  • 02 август 2022 11:28

  • 472
  • 1
Нови 62 случая на заразени с коронавирус са регистрирани в Силистренско
© Novini.bg/ Canva

Нови 62 случая на заболели от коронавирус през последното денонощие са регистрирани в област Силистра, показва справка от Единния информационен портал. 14-дневната заболеваемост е 421 на 100 хиляди души, което е най-високият коефициент в страната след този в София и Варна. За изминалите 24 часа са поставени 15 дози от ваксините срещу вируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Със заповед на директора на местната Регионална здравна инспекция (РЗИ) са въведени временни противоепидемични мерки. Задължително е носенето на маски в лечебни и социални заведения. Препоръчва се спазване на физическа дистанция и преминаването на дистанционна работа там, където това е възможно.

Провежда се засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести. Предвижда се всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване

Противоепидемичните мерки ще останат в сила до 21 август. В заповедта се посочва, че те могат да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област Силистра.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
472 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.02 | 15:27

1
Бийте си една ваксина и получавате безплатно: инфаркт, тромбози, мозъчен инсулт, колабирал черен дроб, екземи, автоимунни заболявания, СПИН, генетични недъзи на следващите поколения, стерилност, нервни заболявания, шипов протеин, нано-чипиране... и билет за влака-експрес към ада! Неочаквано добра комбинация!

Добави коментар

Водещи новини