Изследване: COVID може да убие бебетата на неваксинираните жени

  • 11 февруари 2022 10:41

  • 619
  • 2
Изследване: COVID може да убие бебетата на неваксинираните жени
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Изследване, публикувано в четвъртък, разкрива изумителна картина на разрушителните последици, които Covid-19 може да нанесе върху бременните жени и техните растящи зародиши, пише NBC News.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Вирусът може да атакува и унищожава плацентата, което води до задушаване и риск от мъртво раждане, според проучването в списание Archives of Pathology & Laboratory Medicine.

„Никога досега не сме виждали подобно ниво на унищожение от инфекциозно заболяване. Плацентата става негодна да изпълнява функциите си”, казва д-р Дейвид Шварц, ръководител на изследването. 

10-годишно момиче почина от COVID, след като учител я назначил за медицинска сестра на класа

„Това е почти точно обратното на това, което виждаме при други инфекциозни заболявания като зика, рубеола или сифилис“, казва той.

„Не плодът е атакуван и унищожен от вируса, а плацентата."

В проучването Шварц и неговият екип са изследвали 68 смъртни случая в 12 страни. Всичките 68 бебета са или мъртвородени, или са починали в рамките на седем дни след раждането. Всички са имали майки, които не са били ваксинирани и са били заразени с коронавирус по време на бременността.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Павлова
619 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.02.11 | 11:10

2
Авторчето на тази статия, надявам се цялото ти семейство да страда от какви ли не вируси заради глупостите, които пишеш. Чуди се каква глупост да публикувате за ваксините и вируса. Всички видяха че за нищо не стават и с по 3 дози хората продължават да се заразяват и го карат не по-различно от останалите. Мам. ицавата ви на всички такива "загрижени" автори
страхотна пропаганда

2022.02.11 | 10:55

1
какви са тези малоумщини, не ви ли е срам да публикувате такива простотии

Добави коментар

Водещи новини