Област Сливен влезе в червената зона на заболеваемост, засилват контрола

  • 12 януари 2022 16:19

  • 393
  • 0
Област Сливен влезе в червената зона на заболеваемост, засилват контрола
© Novini.bg

Област Сливен влезе в червената зона на националната карта за заболеваемост от COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб, който днес заседава извънредно. Средната стойност по показателя за областта е 527,52 души на 100 000 лица от населението.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30142

Засега присъственото обучение в училищата продължава. Няма да се налагат временни ограничения за посещението в обществени места на закрито. Увеличават се проверките, засилва се контролът на пазарите заради зачестили нарушения на изискванията за еднопосочно движение на потока от клиенти и носенето на предпазни маски.

Хората с положителен Covid тест на 10 януари - под карантина по правилата от вчера

Общините ще ангажират кметовете и кметските наместници в селата за стриктното въвеждане на определените правила за носене на предпазни маски и спазване на физическа дистанция.

Към момента в болничните заведения са разкрити 186 легла за лечение на неусложнени случаи на COVID-19, като 136 от тях са заети. Има девет пациенти в COVID-сектора на детското отделение в областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и едно болно дете - в общинската МБАЛ "Св. Петка Българска" в Нова Загора.

За областта са предвидени 18 легла за интензивно лечение, които вече са разкрити. Три от тях са заети. Болниците имат възможност да разкрият общо до 283 легла за неусложнени болни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30142

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
393 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини