Хората с положителен Covid тест на 10 януари - под карантина по правилата от вчера

  • 12 януари 2022 15:00

  • 2588
  • 1
Хората с положителен Covid тест на 10 януари - под карантина по правилата от вчера
© Getty Images/Guliver (архив)

Хората с положителни тестове за COVID-19, направени на 10 януари, както и контактните им лица, ще са под карантина съгласно промените в заповедта на министър Асена Сербезова. Това съобщиха от пресслужбата на Столичната регионална здравна инспекция.

В заповедта, издадена вчера, е указано, че имащите положителен резултат от тестването, остават под карантина за 10 дни, а контактните им лица - за 7 дни.

Ескперт: Тестовете за COVID-19 в лабораториите не са еднакви, дават различни резултати

Карантината за контактните лица може да се отмени, ако са ваксинирани с бустерна доза ваксина и представят отрицателен PCR тест, проведен след 72-ия час от началото на карантината.

София няма да бъде "затваряна", допълниха от пресслужбата. Институциите и експертите следят общата картина на заболеваемостта в столицата и предлагат решения на отговорните звена в системата - това е динамичен процес, който цели разработването на максимално адекватни противоепидемични мерки, които се решават на държавно ниво.

От СРЗИ припомниха, че търсят доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки. Желаещите могат да се свържат с инспекцията по имейл priemna@srzi.bg.

Радина Лазарова
2588 1

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.01.12 | 15:10

1
Този премиер е проститутка на Бил Гейтс. Затова първата му работа бе да наложи геноцидните зелени сертификати. Никой няма право да разделя българския народ на класи или на първа и втора ръка хора. Да се обеси на стълб пред Народното Събрание: това е справедливата присъда на народа срещу този премиер.

Добави коментар

Водещи новини