Ваксините срещу новия коронавирус изглеждат неефективни срещу Омикрон при две дози?

  • 15 декември 2021 16:43

  • 1144
  • 2
Ваксините срещу новия коронавирус изглеждат неефективни срещу Омикрон при две дози?
© Pixabay

Всичките три разрешени в САЩ ваксини срещу новия коронавирус изглежда не осигуряват достатъчна защита срещу варианта Омикрон, но бустерна доза значително увеличава имунитета, сочи американско проучване, цитирано от Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Специалисти от Многопрофилната болница в Масачузетс, Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт са изследвали кръв на ваксинирани с препаратите на "Модерна", "Джонсън енд Джонсън" и "Пфайзер"/"Бионтех" срещу псевдовирус, който е разработен по подобие на варианта Омикрон.

Pfizer предупреди – възможна е едновременна инфекция и с „Делта“, и с „Омикрон“

При лабораторните тестове специалистите установяват ниско или напълно липсващо ниво на антитела, които да неутрализират новата разновидност на Ковид-19 при поставени обичайните дози и от трите препарата - две дози от "Модерна" или "Пфайзер"/"Бионтех", или една от "Джонсън енд Джонсън".

Кръвта на участниците, които наскоро са били имунизирани с подсилваща доза обаче показва силна защита срещу Омикрон, сочи проучването.

И други изследвания показаха, че две дози от ваксинисите не водят до образуването на достатъчен брой антитела срещу новия вариант на Ковид-19.

СЗО: Прогнозираме повишено натоварване на здравните системи заради щама „Омикрон“

Данните от американското проучване са публикувани в електронната библиотека medrxiv.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1144 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.15 | 17:38

2
След всяка ваксина умират невинни хора. Умират от тромбози, инфаркти на миокарда, мозъчни инсулти, автоимунни заболявания, парализи, деменции и т. н. Ваксините предизвикват вирусни мутации и нови варианти на вирусите, които се пренасят и разпространяват от ваксинираните хора. В резултат ваксинираните хора се превръщат в преносители на заразата, превръщат се във вируси. И накрая, ваксинираните хора стават роби на фармацевтичните компании и трябва да се инжектират на всеки 2-3 месеца, за да останат живи... Айде сега, идете и си сложете Бустер 3-4-5-6...

2021.12.15 | 16:49

1
Демек някой с 2 дози и някой с 0 са на едно дередже ? хахахх

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини