Властите в Словакия предлагат локдаун на фона на рекордно увеличение на заразяванията с коронавируса

  • 23 ноември 2021 17:30

  • 1249
  • 2
Властите в Словакия предлагат локдаун на фона на рекордно увеличение на заразяванията с коронавируса
© Getty images

Словашките лидери предложиха да се въведе национален локдаун, след като болниците в страната са на предела на възможностите си заради рекордно увеличение на заразяванията с коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28711

Вдъхновено от мерките в съседна Австрия, правителството на Словакия възнамерява да обсъди на заседание утре затваряне за всички - както за неваксинираните, така и за ваксинираните.
Министър-председателят Едуард Хегер каза, че е необходимо да се действа "незабавно". Неговото правителство обмисля локдаун за две-три седмици.

"Това е непопулярна мярка, но напълно неизбежна", заяви днес президентката Зузана Чапутова след посещение в Университетската болница в Братислава. Тя заяви, че това, което е видяла в болницата, е било "трагично" и "ужасно"

Разкриват телефонна линия за въпроси, свързани с ваксините срещу COVID-19

"Специалистите са категорични. Необходимо е да се ограничи движението на хората, имаме нужда от затваряне . . . за съжаление, това е мярка, която трябва да засегне всички", каза Чапутова.
Словакия съобщи за 9171 нови заразявания с вируса миналия петък, с което беше надминат предишния рекорд от 8342 случая, отбелязан няколко дни по-рано.

Вчера в страната бяха наложени нови ограничения, засягащи неваксинираните, на които е забранено да посещават молове и магазини, които не са от първа необходимост. Те също така нямат право да да участват в обществени прояви или събирания и трябва да се тестват два пъти седмично, за да ходят на работа.

Броят на приетите в болница пациенти с коронавирус вчера нарасна със 161 до 3182 души - доста над нивото от 3000 души, смятано от здравното министерство за критично. Словакия има едно от най-ниските равнища на ваксинация срещу вируса в Европейския съюз - 45 процента, доста под средното за общността ниво от 65,5 процента. Досега страната е регистрирала 621 423 заразявания с вируса и 13 985 починали.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28711

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
1249 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Дачо

2021.11.24 | 02:39

2
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

2021.11.23 | 18:42

1
Как се правят на ударен! Ми спрете да ги ваксинирате бе!

Добави коментар

Водещи новини