Д-р Илиев: Най-важно е да прекратим изключително острото нарастване на заболеваемостта

  • 24 октомври 2021 07:11

  • 3079
  • 3
Д-р Илиев: Най-важно е да прекратим изключително острото нарастване на заболеваемостта
© Булфото, архив

Фокусирането на цялото внимание върху въпроса дали преболедували трябва да се ваксинират, въпреки че е от значение за определена част от обществото, изобщо не е важно в момента. Изобщо! Има немалко повторно заразени (данни от колеги от всички болници, с които съм в контакт), но те не са най-голямата група. Да водим ожесточени дискусии за малка тема и да вкарваме цялата енергия там е до голяма степен загуба на време. Това коментира д-р Аспарух Илиев, завеждащ лабораторията в Берн.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31535

"Най-важно е да прекратим изключително острото нарастване на заболеваемостта и на смъртните случаи, голяма част от които са от неболедували до момента хора. Кривата на нарастване е много остра и вече е ясно, че тази вълна ще е по-висока от предишните две (вижте диаграмата). Много далеч от какъвто и да е стаден (групов имунитет) - абсолютно неоснованите на научни данни предположения, че едва ли не всички са изкарали Ковид, не се потвърждават по никакъв начин от високия брой болни", уточнява той в т

"Има още много "слама" и тя гори. Сертификатите са добър ход в момента въпреки лошото приложение (никаква подготовка), идват късно, но ускориха ваксинирането и накараха хората да се тестват легално. Естествено, че можеха да се приложат по-умно, но в момента трябва просто да се справяме с наличните, доста органичени ресурси. Всички услилия трябва да са в контрол на мерките, контрол на носенето на маски, само събирания след тестове и сертификати за ваксиниране, и ваксиниране, непрекъснато. И фокус върху важните въпроси", подчерта още д-р Илиев във фейсбук пост.

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Бибиновска
3079 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Еми...

2021.10.24 | 07:15

1
Не знам как е положението в български Берн, но в центъра на София кръчмите си дупят по цяла нощ и няма никакъв контрол кой влиза и кой излиза, както нямаше и предишните 10 години. Няма и да има, защото кръчмарите имат почти нулеви разходи и тъпчат всички джобове, чекмеджета и гардероби - от простия полицай нагоре.

2021.10.24 | 09:19

3
Хората се събудиха, говорят, организират се, затова тия с дeбилната пъндeмийка бързат.
Точно в берн

2021.10.24 | 08:19

2
вчера е имало протест срещу зеления паспорт 50 000, а като население е 135 000. На 28 ноември ще има референдум в швейцария за зеления серрификат, не съм видял този лъжльо да го казва... напротив точно обратното пише

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини