Вървим към тъмночервената зона, отчита Общинският оперативен щаб в Ловеч

  • 15 октомври 2021 18:26

  • 582
  • 2
Вървим към тъмночервената зона, отчита Общинският оперативен щаб в Ловеч
© Gettyimages (архив)

Община Ловеч не е далеч от тъмночервената зона, с около 30 единици на ден заразените вървят нагоре. Това стана ясно на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус, проведено на  15 октомври вечерта под председателството на кмета Корнелия Маринова, съобщиха от пресцентъра на общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30088

Щабът за пореден път обръща внимание на гражданите да използват възможностите за ваксинация, а при неразположение да се търси веднага консултация със специалист и да се приложи антигенен или PCR тест. Лекарите са изключително натоварени. Свободните легла в МБАЛ „Д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч са само пет, а в интензивното отделение всичките са заети, съобщи директорът д-р Румяна Нановска.

Вместо да свършим най-лесното – да се ваксинираме, изправени сме пред абсурдната ситуация да се борим за свободни легла, изтъкна кметът Корнелия Маринова, и добави, че превенцията е лична грижа и отговорност на всеки един гражданин. За пореден път медицинските специалисти коментираха факта, че ваксинираните лица, когато се разболеят от Ковид-19, го прекарват с по-лека симптоматика. Нови легла могат да се разкрият, но има проблем с персонала, изтъкна д-р Антонио Маринов, директор на РЗОК-Ловеч. 

Три града водят по бум на COVID в страната. 95% от починалите са били неваксинирани

Към 14 ноември заболеваемостта е 391 на 100 000 души, съобщи директорът на РЗИ – Ловеч д-р Росица Милчева. През последния ден в общината има 23 случая, трима са постъпили в болница, осем са ученици. Ваксинацията в областта изостава с около два пункта назад от средното за страната, което е 22.6%. Карантинираните паралелки в общината са 14 – две в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, две в Професионална гимназия по механоелектротехника, три в ОУ „Димитър Димов“ и седем в Природо-математическа гимназия - Ловеч. Има и две групи под карантина в детски градини. Това съобщи началникът на РУО Еленко Начев. До вторник се очакват да бъдат обявени новите мерки на национално ниво, те ще бъдат по области и тогава ще има ново заседание на Общинския щаб в Ловеч.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30088

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
582 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.16 | 14:12

1
Сатанистите искат децата ни. Те искат масово жертвоприношение на деца... Българи, време е да избесим сатанистите по стълбовете и да се спасим като народ!
ааааааа

2021.10.16 | 14:31

2
Хайде да не ми казвате как да живея!Няма да се вакс и ще умра,не е ваша работа.А ваксинираните нека останат безсмъртни!

Добави коментар

Водещи новини