Д-р Брънзалов за ниските нива на ваксинация срещу COVID-19 у нас: Изтезаваме се като нация

  • 14 октомври 2021 18:47

  • 550
  • 1
Д-р Брънзалов за ниските нива на ваксинация срещу COVID-19 у нас: Изтезаваме се като нация
© Кадър: БНТ

При четвъртата вълна на COVID вече се забелязва умора сред нашите редици. Парите за работа на първа линия вече са разпределени. Това заяви общопрактикуващият лекар и зам-председател на БЛС д-р Николай Брънзалов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28799

„Ваксината е най-мощното оръжие в момента, с което разполагаме. Системата ще издържи, но нека не я пробваме. Тя е достатъчно мощна да поеме многото неваксинирани пациенти. Системата обаче в един момент ще колабира“, предупреди той.

Общопрактикуващ лекар за COVID пандемията: Вървим на зле!

„Ваксината не е най-добрият вариант за защита. Вирусът има инкубационен период, през който можем да се разболеем, дори да сме ваксинирани. Ваксинационният процес обаче не трябва да спира. Много страни, в които 80% от хората се ваксинираха, вече живеят нормален живот. Този проблем вече е забравен“, посочи д-р Брънзалов.

Според него за ниските ваксинационни нива у нас е виновна демокрацията. „Всеки има право да изрази мнението си, но трябва да се следва медицинската наука. Ние умишлено се изтезаваме като нация. Ние българите сме жилав народ. Имаме един от най-добрите ваксинационни календари в света. Съветвам хората да си поставят ваксината срещу COVID-19. Аз съм категорично и за поставянето на противогрипната ваксина, защото грипът няма да изчезне“, каза още зам-председател на БЛС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28799

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
550 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
DCJ

2021.10.15 | 03:42

1
Съдейки от процентите би трябвало вече да имаме колективен имунитед. Направете представително проучване за антитела и се успокойте. Пандемията приключи.

Добави коментар

Водещи новини